Alaosasto: Suomen Haimaklubi
![]() |
Suomen Haimaklubin 26. kokous
Tampereella maanantaina 20.3.2023
Haiman IPMN - sopivasta seurannasta hyvään hoitoon
Koulutuksen tavoitteena on päivittää ajankohtaisia asioita haiman intraduktaalisen papillaarisen musinoottisen neoplasian (IPMN) seurannasta ja hoitomuodoista. Vierailevana kutsuluennoitsijana on prof. Giovanni Marchegiani Veronasta, Italiasta.
Paikkana on Tays:n kampuksella sijaitsevan Finn Medi 5 -rakennuksen auditorio, jonka yhteydessä ovat myös lounas, kahvit ja cocktailtilaisuus sekä näyttelytila.
Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.
Erikoislääkärikoulutuksena hyväksytään 7 tuntia seuraaville erikoisaloille:Gastroenterologia, Gastroenterologinen kirurgia, Patologia, Radiologia, Syöpätaudit.
Tiedustelut koulutuksesta ja näyttelystä: johanna.laukkarinen at pirha.fi
Toivomme teidän myös lähettävän iltapäivän tiedesessioon haiman kystisiin kasvaimiin liittyviä tiedeabstrakteja. Abstrakti voi olla kirjoitettu joko suomeksi tai englanniksi, ja pituus saa olla enintään 400 sanaa. Deadline lähetykselle on 1.3.2023. Lähetys sähköpostin liitteenä: anne.antila at pirha.fi.
Sitovat ilmoittautumiset ja tiedot mahdollisesta erityisruokavaliosta 1.3.2023 mennessä.
Tervetuloa Tampereelle!
Suomen Haimaklubin hallituksen puolesta
Johanna Laukkarinen, puheenjohtaja
![]() |
![]() |
![]() |
Jusélius-symposium: Pancreas in Focus: Common pancreatic diseases with heavy burden to patients and health care.
Vuonna 2019 Haimaklubin vuosittaisen kokouksen sijaan järjestettiin kansainvälinen haima-aiheinen, Sigrid Juséliuksen säätiön rahoittama symposium Hanasaaressa Helsingissä 19.-22.5.2019. Symposium järjestäjinä toimivat prof. Pauli Puolakkainen ja prof. Johanna Laukkarinen.
3,5-päiväisessä ohjelmassa oli luennoitsijoina mukana yhteensä 22 eurooppalaista ja amerikkalaista alan huippuasiantuntijaa. Haimasyöpäaiheisen State of art -luennon piti prof. Christopher Wolfgang Baltimoresta, USA:sta.
Osallistujia oli noin 120. Symposium onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti ja keräsi runsaasti kiitosta niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin osallistujilta.
Suomen Haimaklubi on Gastrokirurgiyhdistyksen alaosasto
Suomen Haimaklubilla on pitkä historia: se on toiminut epävirallisena klubina vuodesta 1996, ja se liitettiin Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen alaosastoksi.vuonna 2015. Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen hallitus hyväksyi alaosaston perustamisen nimellä ”Suomen Haimaklubi”. Asia tiedotettiin Gastrokirurgiyhdistyksen jäsenistölle vuosikokouksessa.
Suomen Haimaklubiin voivat liittyä ja toimintaan tulla mukaan kaikki haimasairauksista kiinnostuneet Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen jäsenet ottamalla yhteyttä sihteeriin. Alaosastolla ei ole erillistä liittymis- tai jäsenmaksua.
Toiminta
Suomen Haimaklubin tarkoituksena on, mahdollisimman vapaamuotoisena yhteisönä, tuottaa jäsenistölle haima-aiheista, ajankohtaista koulutusta.
Suomen Haimaklubi pyrkii järjestämään vuosittain koulutustilaisuuden. Koulutustilaisuuksista tiedotetaan kaikkia Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen jäseniä. Järjestämisvastuu sovitaan aina edellisen vuoden kokouksessa.
Suomen Haimaklubin rahaliikenne hoidetaan Gastrokirurgiyhdistyksen kautta. Suomen Haimaklubi toimittaa joka vuosi Gastrokirurgiyhdistyksen hallitukselle lyhyen, vapaamuotoisen toimintakertomuksen.
Suomen Haimaklubin hallitus
Suomen Haimaklubin toimintaa johtaa alaosaston hallitus, jonka muodostavat puheenjohtaja, sihteeri ja 3-5 jäsentä. Gastrokirurgiyhdistyksen alaosastona Suomen Haimaklubi piti hallituksen järjestäytymiskokouksen 26.11.2015. Hallituksen kokoonpano arvioidaan kahden vuoden välein.
Suomen Haimaklubin hallitus vuonna 2023:
- puheenjohtaja Johanna Laukkarinen, Tampere (etunimi.sukunimi at pirha.fi)
- sihteeri Hanna Seppänen, Helsinki (etunimi.sukunimi at hus.fi)
- Saila Kauhanen, Turku
- Pauli Puolakkainen, Helsinki
- Malin Sund, Helsinki
- Juhani Sand, Tampere
Haimaklubin kokoukset
2023 Haimaklubin 26. kokous järjestetään Tampereella 20.3.2023. Aiheena on Haiman IPMN. Vierailevana kutsuluennoitsijana on prof. Giovanni Marchegiani Veronasta, Italiasta.
2022 Haimaklubin 25. kokous järjesttiin Helsingissä Clarion Hotel Jätkäsaaressa 13.10.2022. Kokouksen teemana oli “Komplikaatiot haimakirurgiassa”. State of the Art -luennon piti professori Thilo Hackert (Heidelberg University Hospital, Saksa). Tapahtuma järjestettiin live-kokoksena, ja myös etäosallistuminen oli mahdollista.
2021 Haimaklubin 24. kokous jouduttiin siirtämään maaliskussa 2020 eteenpäin koronaepidemian vuoksi. Kokous järjestettiin webinaarina perjantaina 7.5.2021. Yhteistyökumppaneiden puheenvuorot mahdollistettiin osana etäkokouksen ohjelmaa. Aiheena oli "Akuutti ja krooninen haimatulehdus: hoitomuotojen päivitys". Vierailevina kutsuluennoitsijoina olivat Marc Besselink Hollannista ja Roberto Valente Ruotsista.
2020 Haimaklubin kokous jouduttiin siirtämään maaliskuussa 2020 eteenpäin koronaepidemian vuoksi. 2019Vuonna 2019 Haimaklubin vuosittaisen kokouksen sijaan järjestettiin kansainvälinen haima-aiheinen, Sigrid Juséliuksen säätiön rahoittama symposium Hanasaaressa Helsingissä 19.-22.5.2019. Symposium järjestäjinä toimivat prof. Pauli Puolakkainen ja prof. Johanna Laukkarinen. 3,5-päiväisessä ohjelmassa oli luennoitsijoina mukana yhteensä 22 eurooppalaista ja amerikkalaista alan huippuasiantuntijaa. Haimasyöpäaiheisen State of art -luennon piti prof. Christopher Wolfgan Baltimoresta, USA:sta. Osallistujia oli noin 120. Symposium onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti ja keräsi runsaasti kiitosta niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin osallistujilta. 2018 Haimaklubin kokous järjestettiin Tampereella 14.2.2018. Kattoaiheena olivat Haiman neuroendokriiniset kasvaimet. Lecture-of-art-luennon piti Sebastien Gaujoux Pariisista. Osallistujia oli n 50 ja näytteilleasettajia 5. 2017 |
2016 |