Alaosasto: Suomen Haimaklubi

 

Suomen Haimaklubin 27. kokous

Helsingissä torstaina 30.5.2024

Haimasyöpä

 

Haimaklubin 27. kokous järjestetään Helsingissä torstaina 30.5.2024. Aiheena on haimasyöpä. Vierailevana kutsuluennoitsijana on prof. Christopher Wolfgang, NYU Lagone, New York, USA, aiheenaan "Locally advanced pancreatic cancer". 

OHJELMA

ILMOITTAUTUMINEN 

Erikoislääkärikoulutuksena haetaan hyväksyttäväksi 7 tuntia seuraaville erikoisaloille: Gastroenterologia, Gastroenterologinen kirurgia, Patologia, Radiologia, Syöpätaudit.

Tiedustelut koulutuksesta ja näyttelystä: hanna.seppanen (at) hus.fi

Toivomme teidän myös lähettävän iltapäivän tiedesessioon haimasyöpään liittyviä abstrakteja. Abstrakti voi olla kirjoitettu joko suomeksi tai englanniksi, ja pituus saa olla enintään 400 sanaa. Deadline lähetykselle on 14.5.2024 klo 23:59. Lähetys sähköpostin liitteenä: hanna.seppanen (at) hus.fi. 

 

Tervetuloa!

Suomen Haimaklubin hallitus

 


Jusélius-symposium: Pancreas in Focus: Common pancreatic diseases with heavy burden to patients and health care.

 

Vuonna 2019 Haimaklubin vuosittaisen kokouksen sijaan järjestettiin kansainvälinen haima-aiheinen, Sigrid Juséliuksen säätiön rahoittama symposium Hanasaaressa Helsingissä 19.-22.5.2019. Symposium järjestäjinä toimivat prof. Pauli Puolakkainen ja prof. Johanna Laukkarinen.

3,5-päiväisessä ohjelmassa oli luennoitsijoina mukana yhteensä 22 eurooppalaista ja amerikkalaista alan huippuasiantuntijaa. Haimasyöpäaiheisen State of art -luennon piti prof. Christopher Wolfgang Baltimoresta, USA:sta.

Osallistujia oli noin 120. Symposium onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti ja keräsi runsaasti kiitosta niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin osallistujilta.

 

 


 

Suomen Haimaklubi on Gastrokirurgiyhdistyksen alaosasto

 

Suomen Haimaklubilla on pitkä historia: se on toiminut epävirallisena klubina vuodesta 1996, jolloin ensimmäinen koulutustilaisuus järjestettiin Tampereella, ja se liitettiin Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen alaosastoksi.vuonna 2015. Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen hallitus hyväksyi alaosaston perustamisen nimellä ”Suomen Haimaklubi”. Asia tiedotettiin Gastrokirurgiyhdistyksen jäsenistölle vuosikokouksessa.

Suomen Haimaklubiin voivat liittyä ja toimintaan tulla mukaan kaikki haimasairauksista kiinnostuneet Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen jäsenet ottamalla yhteyttä sihteeriin. Alaosastolla ei ole erillistä liittymis- tai jäsenmaksua.

Toiminta

Suomen Haimaklubin tarkoituksena on, mahdollisimman vapaamuotoisena yhteisönä, tuottaa jäsenistölle haima-aiheista, ajankohtaista koulutusta.

Suomen Haimaklubi pyrkii järjestämään vuosittain koulutustilaisuuden. Koulutustilaisuuksista tiedotetaan kaikkia Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen jäseniä. Järjestämisvastuu sovitaan aina edellisen vuoden kokouksessa.

Suomen Haimaklubin rahaliikenne hoidetaan Gastrokirurgiyhdistyksen kautta. Suomen Haimaklubi toimittaa joka vuosi Gastrokirurgiyhdistyksen hallitukselle lyhyen, vapaamuotoisen toimintakertomuksen.

Suomen Haimaklubin hallitus

Suomen Haimaklubin toimintaa johtaa alaosaston hallitus, jonka muodostavat puheenjohtaja, sihteeri ja 3-5 jäsentä. Gastrokirurgiyhdistyksen alaosastona Suomen Haimaklubi piti hallituksen järjestäytymiskokouksen 26.11.2015. Hallituksen kokoonpano arvioidaan kahden vuoden välein. 

Suomen Haimaklubin hallitus vuonna 2024:

  • puheenjohtaja Pauli Puolakkainen, Helsinki (etunimi.sukunimi at hus.fi)
  • sihteeri Hanna Seppänen, Helsinki (etunimi.sukunimi at hus.fi)
  • Johanna Laukkarinen, Tampere
  • Saila Kauhanen, Turku
  • Minna Nortunen, Oulu
  • Juhani Sand, Tampere
  • Malin Sund, Helsinki

 

Haimaklubin kokoukset

2024

Haimaklubin 27. kokous järjestetään Helsingissä torstaina 30.5.2024. Aiheena on haimasyöpä. Vierailevana kutsuluennoitsijana on prof. Christopher Wolfgang, NYU Lagone, New York, USA, aiheenaan "Locally advanced pancreatic cancer". Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen aukeaa näillä sivuilla maaliskuussa. 

 

2023

Haimaklubin 26. kokous  järjestettiin Tampereella 20.3.2023. Aiheena oli Haiman IPMN. Vierailevana kutsuluennoitsijana oli prof. Giovanni Marchegiani Veronasta, Italiasta. Osallistujia oli n 60 ja näytteilleasettajia 5.

 

2022

Haimaklubin 25. kokous järjestettiin Helsingissä Clarion Hotel Jätkäsaaressa 13.10.2022. Kokouksen teemana oli “Komplikaatiot haimakirurgiassa”. State of the Art -luennon piti professori Thilo Hackert (Heidelberg University Hospital, Saksa). Tapahtuma järjestettiin live-kokoksena, ja myös etäosallistuminen oli mahdollista.

 

2021

Haimaklubin 24. kokous jouduttiin siirtämään maaliskussa 2020 eteenpäin koronaepidemian vuoksi. Kokous järjestettiin webinaarina perjantaina 7.5.2021. Yhteistyökumppaneiden puheenvuorot mahdollistettiin osana etäkokouksen ohjelmaa.

Aiheena oli "Akuutti ja krooninen haimatulehdus: hoitomuotojen päivitys".  Vierailevina kutsuluennoitsijoina olivat Marc Besselink Hollannista ja Roberto Valente Ruotsista.

 

2020

Haimaklubin kokous jouduttiin siirtämään maaliskuussa 2020 eteenpäin koronaepidemian vuoksi.

2019

Vuonna 2019 Haimaklubin vuosittaisen kokouksen sijaan järjestettiin kansainvälinen haima-aiheinen, Sigrid Juséliuksen säätiön rahoittama symposium Hanasaaressa Helsingissä 19.-22.5.2019. Symposium järjestäjinä toimivat prof. Pauli Puolakkainen ja prof. Johanna Laukkarinen.

3,5-päiväisessä ohjelmassa oli luennoitsijoina mukana yhteensä 22 eurooppalaista ja amerikkalaista alan huippuasiantuntijaa. Haimasyöpäaiheisen State of art -luennon piti prof. Christopher Wolfgang Baltimoresta, USA:sta. Osallistujia oli noin 120. Symposium onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti ja keräsi runsaasti kiitosta niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin osallistujilta.

2018

Haimaklubin kokous järjestettiin Tampereella 14.2.2018.  Kattoaiheena olivat Haiman neuroendokriiniset kasvaimet. Lecture-of-art-luennon piti Sebastien Gaujoux Pariisista. Osallistujia oli n 50 ja näytteilleasettajia 5.

2017
Haimaklubin kokous järjestettiin Helsingissä 16.-17.2.2017.
Aiheena oli "Pancreatic cancer" Lecture-of-art luennon piti Christopher Wolfgang, Johns Hopkins sairaalasta Baltimoresta, USA:sta. Osallistujia oli n 70 ja näytteileasettajia 7.

2016
Haimaklubin kokous järjestettiin Tampereella 15.3.2016. Kattoaiheena oli ”Haiman kystiset kasvaimet”. Lecture-of-art luennon piti Prof. Marco Del Chiaro Tukholman Karoliinisesta sairaalasta. Osallistujia oli 42, ja näytteilleasettajia 5.