Alaosasto: Suomen Haimaklubi

Haimaklubin kokous siirtyy koronavirusepidemian vuoksi

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin HR-johtajan ohjekirjeen 13.3.2020 mukaisesti kaikki ryhmissä tapahtuvat koulutukset perutaan, ja ulkopuolisia vieraita ei oteta vastaan toistaiseksi. Siten Haimaklubin kokous, joka oli suunniteltu pidettäväksi 31.3.2020, siirretään järjestettäväksi myöhemmin, todennäköisesti vasta syksyllä.

Ilmoitamme uuden ajankohdan heti, kun se on selvillä, ja olemme siinä vaiheessa yhteydessä myös luennoitsijoihin ja abstraktien esittäjiin uuden ajankohdan sopimiseksi.

 

Haimaklubin hallituksen puolesta,

Johanna Laukkarinen & Juhani Sand

 

 

Haimaklubin kokous vuonna 2020

Haimaklubin 24. kokous järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, syksyllä 2020 Tampereella Taysin kampuksella. Paikkana on Finn Medi 5 -rakennuksen auditorio, jonka yhteydessä ovat myös lounas ja kahvit sekä näyttelytila.

Aiheena on "Akuutti ja krooninen haimatulehdus: hoitomuotojen päivitys". Koulutuksen tavoitteena on päivittää ajankohtaisia asioita akuutin ja kroonisen pakreatiitin diagnostiikasta ja hoitomuodoista. Vierailevina kutsuluennoitsijoina ovat Hjalmar van Santvoort Hollannista ja Roberto Valente Ruotsista.

Ohjelma

 

 

Jusélius-symposium: Pancreas in Focus: Common pancreatic diseases with heavy burden to patients and health care.

 

Vuonna 2019 Haimaklubin vuosittaisen kokouksen sijaan järjestettiin kansainvälinen haima-aiheinen, Sigrid Juséliuksen säätiön rahoittama symposium Hanasaaressa Helsingissä 19.-22.5.2019. Symposium järjestäjinä toimivat prof. Pauli Puolakkainen ja prof. Johanna Laukkarinen.

3,5-päiväisessä ohjelmassa oli luennoitsijoina mukana yhteensä 22 eurooppalaista ja amerikkalaista alan huippuasiantuntijaa. Haimasyöpäaiheisen State of art -luennon piti prof. Christopher Wolfgang Baltimoresta, USA:sta.

Osallistujia oli noin 120. Symposium onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti ja keräsi runsaasti kiitosta niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin osallistujilta.

 

 


 

Suomen Haimaklubi on Gastrokirurgiyhdistyksen alaosasto

 

Suomen Haimaklubilla on pitkä historia: se on toiminut epävirallisena klubina vuodesta 1996, ja se liitettiin Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen alaosastoksi.vuonna 2015. Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen hallitus hyväksyi kokouksessaan 24.11.2015 alaosaston perustamisen nimellä ”Suomen Haimaklubi”. Asia tiedotettiin Gastrokirurgiyhdistyksen jäsenistölle vuosikokouksessa 26.11.2015.

Suomen Haimaklubiin voivat liittyä ja toimintaan tulla mukaan kaikki haimasairauksista kiinnostuneet Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen jäsenet ottamalla yhteyttä sihteeriin. Alaosastolla ei ole erillistä liittymis- tai jäsenmaksua.

Toiminta

Suomen Haimaklubin tarkoituksena on, mahdollisimman vapaamuotoisena yhteisönä, tuottaa jäsenistölle haima-aiheista, ajankohtaista koulutusta.

Suomen Haimaklubi pyrkii järjestämään vuosittain koulutustilaisuuden. Koulutustilaisuuksista tiedotetaan kaikkia Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen jäseniä. Järjestämisvastuu sovitaan aina edellisen vuoden kokouksessa.

Suomen Haimaklubin rahaliikenne hoidetaan Gastrokirurgiyhdistyksen kautta. Suomen Haimaklubi toimittaa joka vuosi Gastrokirurgiyhdistyksen hallitukselle lyhyen, vapaamuotoisen toimintakertomuksen.

Suomen Haimaklubin hallitus

Suomen Haimaklubin toimintaa johtaa alaosaston hallitus, jonka muodostavat puheenjohtaja, sihteeri ja 3-5 jäsentä. Hallituksen kokoonpano arvioidaan kahden vuoden välein. Sihteeri vaihtuu pääsääntöisesti vuosittain, siten että sihteeri on mielellään Haimaklubin kokouksen kyseisenä vuonna järjestävän sairaalan edustaja.

Suomen Haimaklubi nimesi järjestäytymiskokouksessaan 26.11.2015 hallituksen klubin toiminnassa aiemminkin aktiivisesti toimineiden keskuudesta.

Suomen Haimaklubin hallitus 2018:

  • puheenjohtaja Juhani Sand, Tampere
  • sihteeri Johanna Laukkarinen, Tampere (etunimi.sukunimi at pshp.fi)
  • Caj Haglund, Helsinki
  • Saila Kauhanen, Turku
  • Johanna Laukkarinen, Tampere
  • Pauli Puolakkainen, Helsinki
  • Hanna Seppänen, Helsinki

 

Haimaklubin kokoukset

2020

Haimaklubin seuraava kokous järjestetään koronavirusepidemian vuoksi myöhemmin, syksyllä 2020 Tampereella Taysin kampuksella. Aiheena on pankreatiitti.

 

2019

Vuonna 2019 Haimaklubin vuosittaisen kokouksen sijaan järjestettiin kansainvälinen haima-aiheinen, Sigrid Juséliuksen säätiön rahoittama symposium Hanasaaressa Helsingissä 19.-22.5.2019. Symposium järjestäjinä toimivat prof. Pauli Puolakkainen ja prof. Johanna Laukkarinen.

3,5-päiväisessä ohjelmassa oli luennoitsijoina mukana yhteensä 22 eurooppalaista ja amerikkalaista alan huippuasiantuntijaa. Haimasyöpäaiheisen State of art -luennon piti prof. Christopher Wolfgan Baltimoresta, USA:sta. Osallistujia oli noin 120. Symposium onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti ja keräsi runsaasti kiitosta niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin osallistujilta.

2018

Haimaklubin kokous järjestettiin Tampereella 14.2.2018.  Kattoaiheena olivat Haiman neuroendokriiniset kasvaimet. Lecture-of-art-luennon piti Sebastien Gaujoux Pariisista. Osallistujia oli n 50 ja näytteilleasettajia 5.

2017
Haimaklubin kokous järjestettiin Helsingissä 16.-17.2.2017.
Aiheena oli "Pancreatic cancer" Lecture-of-art luennon piti Christopher Wolfgang, Johns Hopkins sairaalasta Baltimoresta, USA:sta. Osallistujia oli n 70 ja näytteileasettajia 7.

2016
Haimaklubin kokous järjestettiin Tampereella 15.3.2016. Kattoaiheena oli ”Haiman kystiset kasvaimet”. Lecture-of-art luennon piti Prof. Marco Del Chiaro Tukholman Karoliinisesta sairaalasta. Osallistujia oli 42, ja näytteilleasettajia 5.