Alaosasto: Suomen Haimaklubi

Save the date: Suomen Haimaklubin 25. kokous 13.10.2022

 

Tervetuloa Haimaklubin vuosittaiseen kokoukseen Helsingissä Clarion Hotel Jätkäsaaressa 13.10.2022. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata myös etänä.

Kokouksen teemana on “Komplikaatiot haimakirurgiassa”. State of the Art -luennon pitää professori Thilo Hackert (Heidelberg University Hospital, Saksa).

Ilmoittautuminen tapahtuu oheisella lomakkeella 3.10.2022 mennessä. Tapahtuma tarjoiluineen on osallistujille maksuton. Paikkoja live-kokoukseen on rajoitetusti. Ilmoitathan lomakkeella, aiotko osallistua kokoukseen etänä vai paikan päällä. 

Haimaklubin ohjelma

Clarion Hotel Jätkäsaari tarjoaa kokoukseen osallistujille majoituksesta 15 % alennuksen huoneluokasta riippumatta mainitsemalla varauksen yhteydessä koodin EVENTS. Tarjous on voimassa niin kauan, kuin vapaita huoneita riittää. Varaukset voitte tehdä suoraan osoitteessa www.nordicchoicehotels.com

 

Mikäli teillä on kysymyksiä tapahtumaan liittyen, laita viestiä osoitteeseen sini.vehvilainen@hus.fi.

 

Tervetuloa!

Haimaklubin hallitus

 

 


 

Jusélius-symposium: Pancreas in Focus: Common pancreatic diseases with heavy burden to patients and health care.

 

Vuonna 2019 Haimaklubin vuosittaisen kokouksen sijaan järjestettiin kansainvälinen haima-aiheinen, Sigrid Juséliuksen säätiön rahoittama symposium Hanasaaressa Helsingissä 19.-22.5.2019. Symposium järjestäjinä toimivat prof. Pauli Puolakkainen ja prof. Johanna Laukkarinen.

3,5-päiväisessä ohjelmassa oli luennoitsijoina mukana yhteensä 22 eurooppalaista ja amerikkalaista alan huippuasiantuntijaa. Haimasyöpäaiheisen State of art -luennon piti prof. Christopher Wolfgang Baltimoresta, USA:sta.

Osallistujia oli noin 120. Symposium onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti ja keräsi runsaasti kiitosta niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin osallistujilta.

 

 


 

Suomen Haimaklubi on Gastrokirurgiyhdistyksen alaosasto

 

Suomen Haimaklubilla on pitkä historia: se on toiminut epävirallisena klubina vuodesta 1996, ja se liitettiin Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen alaosastoksi.vuonna 2015. Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen hallitus hyväksyi kokouksessaan 24.11.2015 alaosaston perustamisen nimellä ”Suomen Haimaklubi”. Asia tiedotettiin Gastrokirurgiyhdistyksen jäsenistölle vuosikokouksessa 26.11.2015.

Suomen Haimaklubiin voivat liittyä ja toimintaan tulla mukaan kaikki haimasairauksista kiinnostuneet Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen jäsenet ottamalla yhteyttä sihteeriin. Alaosastolla ei ole erillistä liittymis- tai jäsenmaksua.

Toiminta

Suomen Haimaklubin tarkoituksena on, mahdollisimman vapaamuotoisena yhteisönä, tuottaa jäsenistölle haima-aiheista, ajankohtaista koulutusta.

Suomen Haimaklubi pyrkii järjestämään vuosittain koulutustilaisuuden. Koulutustilaisuuksista tiedotetaan kaikkia Suomen Gastrokirurgiyhdistyksen jäseniä. Järjestämisvastuu sovitaan aina edellisen vuoden kokouksessa.

Suomen Haimaklubin rahaliikenne hoidetaan Gastrokirurgiyhdistyksen kautta. Suomen Haimaklubi toimittaa joka vuosi Gastrokirurgiyhdistyksen hallitukselle lyhyen, vapaamuotoisen toimintakertomuksen.

Suomen Haimaklubin hallitus

Suomen Haimaklubin toimintaa johtaa alaosaston hallitus, jonka muodostavat puheenjohtaja, sihteeri ja 3-5 jäsentä. Hallituksen kokoonpano arvioidaan kahden vuoden välein. Sihteeri vaihtuu pääsääntöisesti vuosittain, siten että sihteeri on mielellään Haimaklubin kokouksen kyseisenä vuonna järjestävän sairaalan edustaja.

Suomen Haimaklubi nimesi järjestäytymiskokouksessaan 26.11.2015 hallituksen klubin toiminnassa aiemminkin aktiivisesti toimineiden keskuudesta.

Suomen Haimaklubin hallitus 2021:

  • puheenjohtaja Juhani Sand, Tampere
  • sihteeri Johanna Laukkarinen, Tampere (etunimi.sukunimi at pshp.fi)
  • Caj Haglund, Helsinki
  • Saila Kauhanen, Turku
  • Pauli Puolakkainen, Helsinki
  • Hanna Seppänen, Helsinki

 

Haimaklubin kokoukset

2022

Haimaklubin 25. kokous järjestetään Helsingissä Clarion Hotel Jätkäsaaressa 13.10.2022. Kokouksen teemana on “Komplikaatiot haimakirurgiassa”. State of the Art -luennon pitää professori Thilo Hackert (Heidelberg University Hospital, Saksa). Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa elokuussa. Tapahtumaan järjestetään live-kokouksena, mutta tarjoamme myös mahdollisuuden osallistua etänä.

 

2021

Haimaklubin 24. kokous jouduttiin siirtämään maaliskussa 2020 eteenpäin koronaepidemian vuoksi. Kokous järjestettiin webinaarina perjantaina 7.5.2021.

Aiheena oli "Akuutti ja krooninen haimatulehdus: hoitomuotojen päivitys". Koulutuksen tavoitteena oli päivittää ajankohtaisia asioita akuutin ja kroonisen pakreatiitin diagnostiikasta ja hoitomuodoista. Vierailevina kutsuluennoitsijoina ovat Marc Besselink Hollannista ja Roberto Valente Ruotsista.

Yhteistyökumppaneiden puheenvuorot mahdollistettiin osana ohjelmaa.

2020

Haimaklubin kokous jouduttiin siirtämään maaliskuussa 2020 eteenpäin koronaepidemian vuoksi.

2019

Vuonna 2019 Haimaklubin vuosittaisen kokouksen sijaan järjestettiin kansainvälinen haima-aiheinen, Sigrid Juséliuksen säätiön rahoittama symposium Hanasaaressa Helsingissä 19.-22.5.2019. Symposium järjestäjinä toimivat prof. Pauli Puolakkainen ja prof. Johanna Laukkarinen.

3,5-päiväisessä ohjelmassa oli luennoitsijoina mukana yhteensä 22 eurooppalaista ja amerikkalaista alan huippuasiantuntijaa. Haimasyöpäaiheisen State of art -luennon piti prof. Christopher Wolfgan Baltimoresta, USA:sta. Osallistujia oli noin 120. Symposium onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti ja keräsi runsaasti kiitosta niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin osallistujilta.

2018

Haimaklubin kokous järjestettiin Tampereella 14.2.2018.  Kattoaiheena olivat Haiman neuroendokriiniset kasvaimet. Lecture-of-art-luennon piti Sebastien Gaujoux Pariisista. Osallistujia oli n 50 ja näytteilleasettajia 5.

2017
Haimaklubin kokous järjestettiin Helsingissä 16.-17.2.2017.
Aiheena oli "Pancreatic cancer" Lecture-of-art luennon piti Christopher Wolfgang, Johns Hopkins sairaalasta Baltimoresta, USA:sta. Osallistujia oli n 70 ja näytteileasettajia 7.

2016
Haimaklubin kokous järjestettiin Tampereella 15.3.2016. Kattoaiheena oli ”Haiman kystiset kasvaimet”. Lecture-of-art luennon piti Prof. Marco Del Chiaro Tukholman Karoliinisesta sairaalasta. Osallistujia oli 42, ja näytteilleasettajia 5.